Tentoonstelling Gladheidbestrijding

Opdrachtgever:
Rijkswaterstaat VWM

Rol Columba:
Voorstel tentoonstelling, maken ontwerp, logistieke organisatie zoals offertes aanvragen, foto- en filmmateriaal verzamelen, afstemming met alle leveranciers, realiseren van de tentoonstelling.

Afbeelding1Afbeelding2

Door de jaren heen heeft Rijkswaterstaat een belangrijke taak; de gladheidbestrijding van de Rijkswegen. Verspreid over het land zijn 48 gladheidcoördinatoren en 350 weginspecteurs betrokken bij de gladheidbestrijding.

Een tentoonstelling over de gladheidbestrijding door de jaren heen is een mooie gelegenheid om alle facetten van de gladheidbestrijding te laten zien. Van sensoren, weersvoorspellingen, calamiteitenteam, voorlichting, tot de acties op de wegen met ploegen, zout strooien tot het modernste materieel zoals de firestorm en de filesproeier.

Buiten voor het gebouw Westraven staan 10 stuks oude en nieuwe materieel opgesteld met begeleidende posterborden onder de titel van “gladheidbestrijding van toen naar nu”. Binnen staan posterpanelen opgesteld met uitleg over de gladheidbestrijding door de jaren heen. Uitleg met mooie foto’s van alle facetten van de gladheidbestrijding zowel van vroeger als van nu. Oude en nieuwe filmpjes geven een mooi een beeld van de gladheidbestrijding door de jaren heen. Zout en gladheidbestrijding in het miniatuur maken de tentoonstelling compleet.

8 t/m 19 februari
Tentoonstelling Gladheidbestrijding RWS / VWM

Gebouw Westraven (openbare ruimte)