EVU Fieldday

Opdrachtgever:
EVU-Nederland

Rol Columba:
Projectadvies, projectmanagement, projectadministratie en on-site management. De logistieke organisatie bestond o.a. uit: uitnodigingstraject deelnemers, deelnemersregistratie en facturatie, financiële administratie, offertes aanvragen, afstemming met locatie en alle leveranciers, aanvragen van accreditatie en on-site management.

evu botsproef

Foto: Harold van der Meer

Op 19 september 2014 werd in opdracht van EVU-NL voor de eerste keer een Fieldday georganiseerd. Het Centrum voor Handhaving en Mobiliteit van de Politieacademie te Lelystad vormde het veelzijdige decor voor deze dag die als thema had "De auto als getuige".

De ochtend startte met een plenair deel waarna de ongeveer 250 deelnemers, verdeeld over de dag, naar buiten liepen om op een groot plateau van dichtbij 4 botsproeven mee te maken. Deze botsproeven werden steeds gevolgd door een presentatie cq. workshop verdeeld over 3 subzalen.

De dag werd afgesloten met een spectaculaire botsproef waarbij een Toyota met hoge snelheid in de flank van een stilstaande Honda reed. Deze laatste en ook de drie andere crashtests zijn terug te zien in een de compilatie hieronder.