• bloggen

Congresorganisatie

In dit blog lees je alles over trends, nieuws en ontwikkelingen op het gebied van congresorganisatie met daarnaast vele tips & trics die jou behulpzaam kunnen zijn bij het organiseren van je congres.

Waar heb jij hulp bij nodig bij congresorganisatie?

Geplaatst door op in Congresorganisatie
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 3934
 • 5 reacties
 • Afdrukken

Waarom dit blog?

Omdat ik jou heel graag wil helpen met het organiseren van een succesvol congres door mijn kennis met jou te delen.

Daarom start ik vanaf nu met een tweewekelijkse blog. Mijn enige doel met deze blog is om JOU te helpen. Met dit blog wil ik graag een community realiseren waar we van gedachten wisselen, elkaar tips geven en elkaar helpen. Ik wil een bron van inspiratie voor je zijn en mijn kennis met je delen. 

Welke onderwerpen kun je verwachten?

 • alle facetten van congresorganisatie
 • start-up van een congres
 • uitnodigingen en promotie
 • keuze van programmering
 • hoe om te gaan met leveranciers
 • alles over sponsoring
 • congresadministratie
 • e.o.

Vraag maar raak!

En dus.... vraag ik me af.....waar kan ik jou mee helpen?

Waarover wil jij dat ik ga schrijven?
1. Wat heb jij nodig om het perfecte congres te organiseren?
2. Welke vragen heb jij?
3. Welke onderwerpen vindt jij interessant?
4. Waar wil jij de komende maanden meer over leren?
5. Wat is jouw grootste frustratie bij het organiseren van een congres?

Laat mij weten in het commentaarveld waarmee ik je kan helpen.

Delen

Wanneer je denkt dat dit blog ook interessant is voor een collega, vriend(in) of iemand uit je netwerk, deel dit artikel dan via LinkedIn, Twitter of Facebook.

afbeelding

Laatst aangepast op
0
Getagged in: congres kennis delen

Reacties

 • Maartje mei 01, 2017

  Goede en informatieve blog.

 • jolanda nov 04, 2014

  Hoi Renier,
  Dank voor de tips voor toekomstige blogartikelen. Het komt inderdaad helaas nog altijd voor die bloopers, terwijl dat echt niet nodig is. Geluid, zichtbaarheid, het gebruik van de techniek, inderdaad allemaal zaken waarbij het nog goed fout kan gaan. Lijkt me een leuk onderwerp om over te schrijven. Ook zal ik zeker gaan bloggen over alle te nemen stappen bij congresorganisatie. Een checklist over congresorganisatie is binnenkort te downloaden via mijn website. Jouw laatste tip om mensen actief te betrekken is tegenwoordig een van mijn de grootste uitdagingen. Tal van mogelijkheden zijn hiervoor denkbaar, maar ook hierover in een van de volgende blogs.

 • Renier van Gelooven nov 04, 2014

  Hallo Jolanda,
  wat erg informatief kan zijn, zijn de bloopers die we allemaal met een congres wel eens mee hebben gemaakt. Bijvoorbeeld: dat mensen achter een pil;aar moeten zitten, dat sprekers staan te klooien met hun laptops of dat die van zelf voor en achteruit gaan (nou ja meestal niet de laptops maar de slideshows) of sprekers die denken dat ze achterin de zaal ook wel te horen zijn.
  Ook zou het behulpzaam zijn voor mensen om tips te geven voor de manier van voorbereiden (dus niet de inhoud). Ik zelf begin meestal met het grote plaatje, daarna een medium gedetailleerd plan en vervolgens delegeren of uitbesteden van taken aan professionals (zo als jij!).
  Ten derde zijn ideeën voor energizers en manieren om "het volk" actief te betrekken altijd leuk.

  Succes verder

 • jolanda nov 03, 2014

  Hoi Wilma, wat leuk dat je reageert op mijn eerste blog. Je haalt meteen ook iets essentieels aan wanneer het gaat om deelsessies/workshops. Belangrijk is dat de spreker een goede briefing ontvangt van de organisatie. Zij zijn uiteindelijk degene die verantwoordelijk zijn voor het neerzetten van een inhoudelijk sterk programma. Hoe deze briefing eruit ziet kom ik in een later blog zeker op terug. Ook zal ik een blog wijden aan de verschillende werkvormen en wanneer je voor welke vorm kiest.

  Dat de keuze voor een locatie zeer bepalend is voor de sfeer van het congres heb je aan den lijve ondervonden tijdens de inspiratiedag veilig fietsen. De locatiekeuze wordt dan ook steeds meer bepalend voor het slagen van je bijeenkomst. Maar let op, de locatiekeuze moet wel passen bij het doel en de doelgroep van je event. Ook hierover in een later blog meer.

 • Wilma Slinger okt 31, 2014

  Ha Jolanda, Leuk idee! Ik weet niet of mijn vragen je iets verder helpen.. bij mij zitten de vragen meer op het niveau van de inhoud van je deelsessies/workshops: hoe zorg je ervoor dat je boodschap goed overkomt en beklijft en hoe zorg je ervoor dat je sprekers daar ook goed over nadenken en de juiste werkvormen hiervoor inzetten (en welke zijn dat dan in die specifieke situatie?). Dit gaat verder dan 'organisatie'.
  Wat wel nog een leuke is, ik was gisteren bij een 'inspiratiedag veilig fietsen' en die werd gehouden in een loods die normaal gesproken in gebruik is als verkeerstuin. De skelters waren niet te zien maar je merkt toch dat een 'anders-dan-anders-omgeving' toch een bepaalde sfeer geeft en iets met de mensen doet. Wat zijn jouw ervaringen en die van anderen hierin?

Laat uw reactie achter

Gast aug 11, 2022