• bloggen

Congresorganisatie

In dit blog lees je alles over trends, nieuws en ontwikkelingen op het gebied van congresorganisatie met daarnaast vele tips & trics die jou behulpzaam kunnen zijn bij het organiseren van je congres.

Samen een congres organiseren is leuker dan alleen!

Geplaatst door op in Congresorganisatie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3563
  • 0 reacties
  • Afdrukken

rafting-661716  180Een congres organiseren doe je niet alleen. In de meest optimale situatie wordt (intern) een projectteam samengesteld die gezamenlijk zorgen voor het realiseren van een succesvol congres. Randvoorwaarde hierbij is dat het een evenwichtig team is, met collega’s die elkaar aanvullen en goed met elkaar kunnen samenwerken. Laten we eens bekijken welke capaciteiten er zoal aanwezig moeten zijn voor een goed projectteam.

Het projectteam

handenNatuurlijk ga je op zoek naar een zo evenwichtig mogelijk team. Een team dat elkaar aanvult, scherp houdt en aanspoort tot acties. Een team dat in staat is beslissingen te nemen. Let bij het samenstellen van het team op de volgende factoren:
• Samenwerking staat voorop, dus deze eigenschap dient ieder te bezitten.
• Een creatieve geest, onmisbaar voor het bedenken van werkvormen en sfeerbepalende factoren.
• Iemand met financieel inzicht die het budget in de gaten houdt.
• Iemand met kennis van de inhoud en de doelgroep.
• Last but not least, iemand met logistiek zicht.

Ben jij de projectleider?

concert-662851  180Het projectteam draait op z’n best wanneer er een duidelijke verdeling is van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Denk bijvoorbeeld aan een budgethouder, een notulist, iemand die het draaiboek maakt of contacten onderhoudt met de catering.
Maar, wanneer leden van het projectteam denken dat zij als losse eilandjes de eigen taak kunnen volbrengen in de hoop deze aan het eind aan elkaar te lassen, komt bedrogen uit. Voor een optimale samenwerking is een projectleider onontbeerlijk! Iemand die zorgt voor heldere communicatie en duidelijke afstemming van onderlinge taken en bevoegdheden, en zorgt voor onderling begrip. Daarnaast is het belangrijk in de gaten te houden dat iedereen in zijn eigen kracht staat. Durf jij diegene te zijn?

Dus, nooit meer alleen?fireworks-180553  180

Natuurlijk is het niet altijd makkelijk om in een team te werken. Daarom is het zo belangrijk de juiste mensen bij elkaar te vinden. Maar wanneer je dit lukt, en iedereen bereid is zich optimaal in te spannen voor het bereiken van een top congres, dan zal je merken dat samenwerken een feestje wordt.

 

Vond je dit blog interessant en vind je dat anderen dit blog ook moeten lezen? Deel dit artikel dan met je Facebookvrienden, -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en via de share knoppen hiernaast, zodat ook andere mensen in jouw netwerk profiteren.

Laatst aangepast op
0

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast okt 24, 2021