• bloggen

Congresorganisatie

In dit blog lees je alles over trends, nieuws en ontwikkelingen op het gebied van congresorganisatie met daarnaast vele tips & trics die jou behulpzaam kunnen zijn bij het organiseren van je congres.

Pas op! Niet ieder presentje voor sprekers is geschikt

Geplaatst door op in Congresorganisatie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 8118
  • 0 reacties
  • Afdrukken

gift-1306852  180Na afloop van je congres kun je jouw gasten en sprekers verrassen met een klein aandenken of geschenk. Je gasten geef je natuurlijk graag een aandenken mee zodat zij op een positieve manier terugdenken aan je congres. Voor sprekers gelden vaak andere regels. Krijgen zij een vergoeding voor hun presentatie, dan voldoet deze in de meeste gevallen. Stellen zij hun tijd ‘gratis’ beschikbaar, dan is een passend geschenk zeker op zijn plaats. Het vinden van een passend geschenk is echter lang niet altijd eenvoudig. Hopelijk kunnen deze tips je verder helpen.

Let op de voorschriften van luchtvaartmaatschappijenaircraft-520783  180

Heeft jouw spreker nog een vliegreis voor de boeg? Geef dan vooral geen flessen wijn, vers voedsel, bloemen e.d. mee. Belangrijk te weten is dat er strikte regels gelden voor handbagage. Check daarom, voordat je een besluit hebt genomen over het geschenk, online deze regels bij de desbetreffende vliegtuigmaatschappij.

Geef geen zwaar en groot cadeau

luggage-1095854  180Zeker wanneer iemand nog een eind moet reizen en zijn geschenk zelf moet dragen, dan is het zeker niet handig om een zwaar en onhandig groot cadeau mee te geven. Toch een zwaar, groot cadeau? Stuur het geschenk dan achteraf toe. De ontvanger zal je hier zeer erkentelijk voor zijn. 

 

Wees voorzichtig met smaakgevoelige cadeaus

perfume-608732  180Het is vrijwel onmogelijk om een cadeau te vinden dat bij iedereen in de smaak valt. Vermijd daarom smaakgevoelige cadeaus zoals parfum, sieraden, kunst en etenswaren. Tenzij je natuurlijk de spreker kent en weet waar hij/zij van houdt. 

Vermijd boekenbonnen

coupon-1018711  180Boekenbonnen zijn niet geschikt voor internationale sprekers. Kies liever een boek in de vorm van een jubileumboek, een boek over een stad, over de organisatie of over het thema van het congres. Let erop dat het boek in ieder geval Engelstalig is.

 

 

Vond je dit blog interessant en vind je dat anderen dit blog ook moeten lezen? Deel dit artikel dan met je Facebookvrienden, -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en via de share knoppen hiernaast, zodat ook andere mensen in jouw netwerk profiteren.

Laatst aangepast op
0

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast okt 24, 2021