• bloggen

Congresorganisatie

In dit blog lees je alles over trends, nieuws en ontwikkelingen op het gebied van congresorganisatie met daarnaast vele tips & trics die jou behulpzaam kunnen zijn bij het organiseren van je congres.

Ken de risico’s bij congresorganisatie!

Geplaatst door op in Congresorganisatie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4993
  • 0 reacties
  • Afdrukken

hoogwaterSta je er wel eens bij stil dat ondanks alle voorbereidingen die je hebt getroffen bij het organiseren van je congres dat er wel eens iets mis kan gaan? En dan heb ik het niet over te weinig broodjes tijdens de lunch of het geluid dat het laat afweten. Deze zaken heb je natuurlijk allemaal uitstekend geregeld want je werkt met professionele toeleveranciers. Nee, denk hierbij vooral aan zaken die buiten jouw schuld om zich kunnen voordoen. Zaken waardoor iemand misschien een schadeclaim legt bij de organisatie of dat zelfs het hele congres wordt afgeblazen. Je moet er niet aan denken maar toch.......

Onheil van buitenaf, einde congres!

vulkaanStel dat je een internationaal congres organiseert. Er komen dan veel mensen over vanuit het buitenland. Maar dan vindt er een vulkaanuitbarsting plaats in IJsland. Ik heb het zelf meegemaakt tijdens een congres dat ik organiseerde. Godzijdank vond de vulkaanuitbarsting plaats op de laatste dag van mijn congres! Het leverde wel veel extra werk op om iedereen te helpen met hun terugreis maar het had verder geen consequenties voor het doorgaan van het congres. Maar ook andere gebeurtenissen zoals een staking, vliegramp of een dag van nationale rouw kunnen je overkomen. Einde congres, terwijl er vaak al veel onkosten zijn gemaakt! Is er een onkosten/annuleringsverzekering afgesloten, dan heb je goede kans dat de kosten worden vergoed.

bananenschilSchade aan mens en materiaal

O jee, er gaat iets mis in de zaal. Er valt iets om, iemand struikelt over kabels, of er komt iets naar beneden vallen. Je moet er niet aan denken, want een letselschadeclaim kan behoorlijk oplopen. Maar ook voor beschadiging aan het ingehuurde materieel kun je aansprakelijk gesteld worden. Wees er op bedacht dat dit soort schades over het algemeen niet zijn afgedekt binnen een aansprakelijkheidsverzekering.

Wel eens gehoord van de wet op reisovereenkomst?

bagageZeker bij een internationaal congres echt iets om op te letten! Wanneer jij degene bent die de reis en overnachting voor de sprekers regelt, wordt je gezien als reisorganisator en kan je volgens deze wet aansprakelijk zijn. Controleer dus altijd of deze wet ook voor jou geldt en of dit soort zaken binnen de aansprakelijkheidsverzekering van jouw organisatie vallen.

Onverzekerbaar?

hoofdpijnTja, er blijven altijd zaken die niet te verzekeren zijn. Onvoldoende belangstelling bijvoorbeeld, of het niet krijgen van een specifieke vergunning kunnen roet in het eten gooien. Het congres wordt dan afgeblazen maar de kosten worden dan helaas niet vergoed door een verzekering.

 

TIP
Check binnen je eigen organisatie welke verzekeringen er zijn en welke dekking zij hebben. Is er twijfel of alles afdoende is afgedekt, dan is het raadzaam dit na te vragen bij de verzekeringsmaatschappij.

 

Vond je dit blog interessant en vind je dat anderen dit blog ook moeten lezen? Deel dit artikel dan met je Facebookvrienden, -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en via de share knoppen hiernaast, zodat ook andere mensen in jouw netwerk profiteren.

Laatst aangepast op
0

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast okt 24, 2021