• bloggen

Congresorganisatie

In dit blog lees je alles over trends, nieuws en ontwikkelingen op het gebied van congresorganisatie met daarnaast vele tips & trics die jou behulpzaam kunnen zijn bij het organiseren van je congres.

In 5 stappen een perfecte congreswebsite!

Geplaatst door op in Congresorganisatie
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 5427
 • 2 reacties
 • Afdrukken

In een van mijn vorige blogs heb je kunnen lezen over dé super marketingtool voor je congres; een goed uitgewerkte website. Het spreekt voor zich dat de congreswebsite actueel moet zijn en dat het de lezer voorziet van alle benodigde informatie. Maar de vraag is, hoe bouw je deze website zo aantrekkelijk en gestructureerd mogelijk op zonder dat de lezer verdwaalt in een wirwar van informatie en vroegtijdig afhaakt.

Stap 1 Zonder structuur geen fundament

De basis voor iedere website is het maken van een goed stroomschema. Wanneer je over de structuur vooraf niet voldoende hebt nagedacht is het vragen om problemen, en weet je later ook niet meer exact op welke plek je specifieke informatie wilt vermelden. Je zult ervaren dat wanneer je een stroomschema maakt, je vanzelf ontdekt wat wel en niet op een logische plek staat. Schuiven met pagina's en extra pagina's toevoegen is in dit stadium eenvoudig te doen.

Onderstaand stroomschema is een eerste opzet voor de structuur van de website voor een congres dat ik begin volgend jaar ga organiseren.

stroomschema

manuscript-547042 180Stap 2 Content is meester

Wanneer het stroomschema definitief is, is het tijd voor het vullen van de pagina's met de juiste content. Algemene teksten zoals informatie over locatie en contactgegevens kun je eenvoudig zelf schrijven. Wanneer het echter wervende teksten betreft, laat ik dat maar wat graag aan een professionele tekstschrijver over. Een goede briefing en voldoende achtergrond informatie is daarbij natuurlijk onontbeerlijk.

Stap 3 Look en feel good

photo-camera-219958 180Met het gebruik van het juiste beeldmateriaal, foto's en video's, roept je website een bepaald gevoel bij de lezer op. Vraag jezelf vooraf af welke uitstraling de website moet hebben en bekijk welke mogelijkheden er binnen je bereik en budget liggen. Geen eigen beeldmateriaal beschikbaar? Er zijn diverse beeldbanken waar je tegen een kleine vergoeding prachtige foto's mag gebruiken.

Stap 4 Webdesign

illustration-736442 180Vraag bij 3 webdesigners die je aanspreken (gebruik hiervoor b.v. Google) een offerte aan. Selecteer niet alleen op prijs maar kijk ook naar eerder geleverd werk en service. Met behulp van jouw stroomschema, de aangeleverde content en het beeldmateriaal ontwerpt de webdesigner de website precies zoals jij die wilt hebben. Verlies bij het laten ontwerpen van de website natuurlijk de huisstijl niet uit het oog!

Stap 5 Promotie

Je website is klaar en kan worden gepubliceerd. Heb je een communicatieschema gemaakt? Top. Niet? Dan adviseer ik je om deze vooral te maken. Je weet dan namelijk precies wanneer, en met welke middelen je de website onder de aandacht gaat brengen. Tegenwoordig is het vanzelfsprekend dat vooral social media hierin een zeer belangrijke rol vervult. Welke uitingen dit zijn hangt natuurlijk af van de platforms waar je doelgroep aanwezig is.

Als geheugensteuntje verwijs ik je graag naar het eerdere blog waar je kunt lezen op welke punten je specifiek nog moet letten bij het samenstellen van je congreswebsite.

 

Vond je dit blog interessant en vind je dat anderen dit blog ook moeten lezen? Deel dit artikel dan met je Facebookvrienden, -fans, linkedIn contacten, Twitter volgers en via de share knoppen hiernaast, zodat ook andere mensen in jouw netwerk profiteren.

 

Laatst aangepast op
0

Reacties

 • Germien Cox aug 24, 2015

  Leuke blog! We attenderen onze FB en Twitter volgers erop maandag 31 augustus.

 • jolanda aug 24, 2015

  Hoi Germien, Dank voor je enthousiaste reactie. En wat super dat je mijn blog doorzet naar FB en Twitter.

Laat uw reactie achter

Gast juli 04, 2022