• bloggen

Congresorganisatie

In dit blog lees je alles over trends, nieuws en ontwikkelingen op het gebied van congresorganisatie met daarnaast vele tips & trics die jou behulpzaam kunnen zijn bij het organiseren van je congres.

Het belang van een 'eigen' congres website

Geplaatst door op in Budgettering en administratie
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 2392
 • 0 reacties
 • Afdrukken

Ik maak het regelmatig mee. Er wordt een congres georganiseerd maar een 'eigen' congres website is er niet. Het lijkt vaak makkelijker om binnen de website van de organisatie een pagina in te richten voor informatie over het te organiseren congres. Echter, een congres website is iets meer dan alleen maar een registratie pagina. Een goede congres website is een strak uitziende, aantrekkelijk en goedwerkende website bestaande uit meerdere pagina's waar de bezoeker in één oogopslag alle informatie over het congres kan vinden. Met onderstaande tips lukt het je vast een goede congres website te (laten) bouwen.

Opbouw van de website

Belangrijk is om de website overzichtelijk te houden. Vertel de bezoekers waarom ze het congres niet mogen missen, waar het plaats vindt en hoe het programma eruit ziet. Dit doe je door subpagina's aan te maken voor iedere specifiek onderdeel. Deze pagina's mogen volgens mij, naast de homepagina, in ieder geval niet ontbreken:

 • Locatie, incl. routebeschrijving, OV info en parkeer mogelijkheden
 • Programma
 • Registratiepagina
 • Hotelaccommodatie (zeker bij een internationaal congres)
 • Sponsoren en/of partners pagina
 • Contact 

De homepage

Deze pagina wordt meestal als eerste geopend en is daardoor direct het visitekaartje van je congres. Het is daarom ontzettend belangrijk dat wat je hierop vermeld de aandacht van de bezoeker vasthoudt en uitnodigt meer te willen weten over het congres. Denk hierbij aan het doel van het congres, de doelgroep, het thema, de highlights en de sprekers. Hoe duidelijker de beschrijving, hoe groter de kans dat ze ook komen.

Social media

In deze tijd mag social media niet ontbreken als onderdeel van de website. Zorg ervoor dat je een twitteraccount voor je congres hebt aangemaakt en maak de content feed van twitter zichtbaar op je congres website. Natuurlijk zorg je daarna voor voldoende reuring rondom je congres en deel je relevante content met je volgers. Andere social media zoals Facebook en Instagram die je mogelijk gebruikt kunnen eveneens makkelijk aan de website worden gekoppeld.

Registreren

Natuurlijk is het uiteindelijke doel dat de bezoekers op de website zich gaan aanmelden voor jouw congres. Zorg er voor dat de registratiemodule die je gebruikt overzichtelijk en eenvoudig is in te vullen. Bedenk vooraf goed welke informatie je beslist nodig hebt voor, tijdens en na het congres, zodat overbodige vragen worden vermeden. 

Zelf maken of laten maken

Er zijn diverse gebruiksvriendelijk CMS systemen die je kunnen helpen bij het maken van een congres website. Maar pas op, niet alle templates doen wat ze ook beloven. Belangrijk is dat je software kiest die gekoppeld is aan de mail, registratie en enquête. Twijfel je of het je lukt om zelf de website te bouwen, aarzel dan niet om een professionele webontwikkelaar in de hand te nemen. Voor een relatief klein bedrag (rond de 1500 euro) kan al een goed lopende website worden gebouwd.

Laatst aangepast op
0

Reacties

 • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast okt 24, 2021