• bloggen

Congresorganisatie

In dit blog lees je alles over trends, nieuws en ontwikkelingen op het gebied van congresorganisatie met daarnaast vele tips & trics die jou behulpzaam kunnen zijn bij het organiseren van je congres.

De 5 belangrijkste trends bij congresorganisatie in 2015

Geplaatst door op in Congresorganisatie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 8487
  • 2 reacties
  • Afdrukken

feestdagenNu het jaar alweer bijna ten einde is, blik ik graag vooruit op de trends die we kunnen verwachten in 2015. Want hoe kun je ervoor zorgen dat jouw congres
zich onderscheidt van alle andere congressen? Dat zal dé uitdaging worden voor 2015.
Maar laat ik vooral ook via deze weg een ieder hele fijne feestdagen toewensen en een succesvol, gelukkig en gezond 2015!

 

1. Steeds specialistischer

Congressen zullen steeds meer specialistisch worden. Op maat gemaakte congressen met diepgaande content, aangepast aan de unieke behoeften van de deelnemers. 

saai2. Actieve deelnemers

Deelnemers hebben het gehad met recht-toe-recht-aan lezingen. Men wil graag actief deelnemen tijdens alle fasen van het congres. Dus vanaf de start van het organiseren
ervan tot en met de follow-up na het congres. Er is dan ook steeds meer software beschikbaar om de interactie voor, tijdens en na het congres te vergroten en ervoor te zorgen
dat je deelnemers actief betrokken blijven bij je congres.

3. Live bijeenkomsten

Face-to-face congressen blijven bestaan terwijl daarnaast digitale deelname aan congressen steeds vaker zal voorkomen. Zo is het mogelijk om op afstand een congres te volgen zonder fysiek aanwezig te hoeven zijn. Daarnaast zul je steeds vaker zien dat sprekers zich virtueel zullen richten tot een live publiek. Maar de live congressen bieden uiteindelijk toch een veel rijkere ervaring dan menig virtueel congrers. Netwerken blijft nu eenmaal een van de belangrijkste aspecten van iedere congres.

beleving4. Meeting Design

Het ontwerpen van het congresconcept wordt net zo belangrijk als de logistieke organisatie. Sterker nog, een logistiek goed georganiseerd congres alleen is niet meer voldoende. De deelnemer van nu hecht grote waarde aan een onvergetelijke beleving hetgeen resulteert in een congres dat iedereen zich herinnert. Alles moet kloppen en zintuigen moeten op de juiste manier worden geprikkeld. Een originele invulling van het programma mag in 2015 dan zeker niet meer ontbreken.

apps5. Mobiele apps

Veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van apps zijn gericht op het vervangen van bestaande processen zoals:
• Het vervangen van papieren programma's, agenda's, deelnemersoverzichten, exposantenlijsten, etc. 
• Het vervangen van stemapparatuur en papieren enquêtes

Maar ook op andere gebieden bieden apps verbeteringen op het gebied van:
• On-site social media netwerken
• Groepsaankondigingen en gerichte waarschuwingen
• Maken van afspraken en het uitwisselen van zakelijke contacten
• Verbeterde matchmaking en netwerkmogelijkheden
• Social media betrokkenheid

Welke trends heb jij gesignaleerd die je graag met anderen wilt delen? Laat het weten via onderstaand comment veld.

PS. Deel dit artikel met je Facebook vrienden en -fans, LinkedIn contacten, Twitter volgers en via de share knoppen hieronder, zodat ook de mensen in jouw netwerk profiteren.

 

Laatst aangepast op
0
Getagged in: congres kennis delen

Reacties

  • Hans Terhurne dec 24, 2014

    Event Mapping (live mind mapping) is één van de applicaties die je steeds meer tegenkomt. Dat kan het 'aan de zijlijn' vangen van de belangrijkste woorden betekenen met als resultaat een online mind map met pdf's van de presentaties, foto's, films, relevante links en de gemaakte notities - een digitale goodie bag. Maar ook een mind map die ontstaat tijdens een interactieve sessie met de deelnemers.

  • Jeroen van Dorp dec 23, 2014

    Ook jullie fijne feestdagen en veel succes in het nieuwe jaar!

Laat uw reactie achter

Gast jan 24, 2022